Programma Zaterdag 7 oktober

FLORIAN NOACK & FRIENDS, 15 uur, De Schuur

Florian Noack - pianovirtuoos- is een buitengewone kunstenaar met vele facetten. Voor dit concert kreeg hij "carte blanche". Zowel voor de samenstelling van zijn programma als voor de groep musici met wie hij zal optreden. Met brio zal hij jullie begeleiden in een magische reis vol ontdekkingen, verrassingen en passie.

MASTERCLASSES, 16.30 uur, De Salons

Gedurende één uur krijgen jonge muzici de gelegenheid om hun eigen muzikale visie te toetsen aan de inzichten van een wereldberoemd musicus. Voor deze jonge “aspiranten” wordt het een uur vol vrolijkheid, ontdekking en persoonlijke groei. Een uitzonderlijke gelegenheid voor het publiek om meerdere lagen van een uitvoering en interpretering te ontdekken, plus alles waar rekening mee wordt gehouden tijdens een live concert.

KALEIDOSCOPE STRING QUARTET, 18 uur, De Schuur

Het Kaleidoscope String Quartet is een uniek kwartet dat gedurende het volledige optreden zonder partituur speelt. De groep komt uit Zwitserland en zal een origineel repertoire met een sterke jazz connotatie uitvoeren. Daarbij zullen ze jullie dankzij hun verbeelding en aparte aanpak ongetwijfeld weten te verrassen. In die mate zelfs dat ze de grenzen van het traditionele strijkkwartet verleggen. Een groep uitzonderlijk goede muzici !

Ô-CELLI, CELLO OCTET, 20 uur, De Schuur

Ô-Celli, een octet cellisten dat we niet meer hoeven voor te stellen … Ze komen voor het eerst naar het Brussels Chamber Music Festival met een programma dat ze liever geheim houden. Op basis van dans- of muziekfilmpartituren zullen ze de mooiste, wereldvermaarde melodiën op een eigen, unieke manier vertolken. Met buiten-gewone klanken en een warme mix van klankkleuren, slaagt Ô-Celli er telkens in om het publiek te bekoren.

ONZE PARTNERS