Programma Zondag 8 oktober

CONCERT JONGE TALENTEN, 15 uur, De Schuur

Het BCMF hecht veel aandacht aan jong talent en biedt aan enkelen de mogelijkheid om voor een talrijk publiek op te treden. Voor dit concert werden twee veelbelovende Ensembles voor kamermuziek geselecteerd: het ene is ontstaan in een Academie. Het tweede aan een Conservatorium. Met veel dynamiek, passie en vaardigheid zullen deze jonge musici zich voor dit concert overtreffen. Een bijzondere gelegenheid om jong talent aan te moedigen en te ondersteunen.

MASTERCLASSES, 16.30 uur, De Salons

Gedurende één uur krijgen jonge muzici de gelegenheid om hun eigen muzikale visie te toetsen aan de inzichten van een wereldberoemd musicus. Voor deze jonge “aspiranten” wordt het een uur vol vrolijkheid, ontdekking en persoonlijke groei. Een uitzonderlijke gelegenheid voor het publiek om meerdere lagen van een uitvoering en interpretering te ontdekken, plus alles waar rekening mee wordt gehouden tijdens een live concert.

KALEIDOSCOPE STRING QUARTET, 18 uur, De Schuur

Het Kaleidoscope String Quartet is een uniek kwartet dat gedurende het volledige optreden zonder partituur speelt. De groep komt uit Zwitserland en zal een origineel repertoire met een sterke jazz connotatie uitvoeren. Daarbij zullen ze jullie dankzij hun verbeelding en aparte aanpak ongetwijfeld weten te verrassen. In die mate zelfs dat ze de grenzen van het traditionele strijkkwartet verleggen. Een groep uitzonderlijk goede muzici!

GALACONCERT, 20 uur, De Schuur

Dit concert belooft een muzikaal feest te worden ! Buitengewone vertolkers treden samen op om meesterwerken van het klassiek repertoire te vertolken. Van Mozart tot Brahms maar ook Schumann. Vertolkt door Tatiana Samouil ( viool ), Marie Hallijnck ( cello ), Jean-Luc Votano ( klarinet ), Johan Schmidt ( piano ) en vele anderen. De vierde editie van het Festival wordt hiermee met een prachtig muzikaal vuurwerk afgesloten. Het wordt een niet te missen concert!

ONZE PARTNERS